HVORDAN PLEJER DU DIN BUKET FRA CHRISTINAS BLOMSTER

Guide til Blomster Pleje

Stil gerne blomsterbuketten køligt om natten. Med køligt mener vi husets køligste rum eller udenfor, men om vinteren skal den altså ikke stilles ud i skuret, hvor det fryser. Stil aldrig dine blomster i direkte sol. Fjern ikke den bast der er bundet om buketten. Den holder buketten i den perfekte facon, så blomsterne støtter hinanden, og det er med til at din buket forbliver pæn i længere tid.

Roser, syrener, hortensia og andre blomster med grenede stilke, skal have et friskskåret skråsnit. De stilles i det varmeste vand du kan få fra hanen (ca. 50 g.). Grenede stilke har ofte luft i stilkene, hvilket gør at vandet ikke kan komme helt op til hovederne. Skulle blomsterne hænge, så gentag da processen med et frisk snit og nyt, varmt vand. Fyld godt med vand i vasen. Tulipaner, påskeliljer, hyacinter skal have koldt vand. Til gengæld kun en lille smule. Blomsterne vokser, hvis de sænkes ned i for meget vand. Nøjes kun med 2-3 cm. Vand. De vil stadig vokse, men ikke i samme fart og så meget.

Blandede blomster

Blandede blomsterbuketter skal i lunkent vand. Temperaturen er ikke helt optimal for roserne, så det er en god idé at du hver dag, når du skifter vand, giver et nyt snit i blomsterne. Husk buketten er et lille stykke af naturen, der er taget indendørs, så du må ikke forvente den holder i evigheder. 

Havebuketter

Havebuketter (med bl.a. pæoner, anemoner, valmuer, syrener, osv.) kan i varme sæsoner have en kort holdbarhed, da de springer hurtigt ud. Så husk at nyd dem og husk rigeligt med frisk vand i vasen hver eneste dag.

Håber du vil nyde din buket bundet med kærlighed fra os i Christinas Blomster